Jadłospis obiady 29.11.2021 - 03.12.2021 

Poniedziałek (29.11.2021 r.):

  • zupa żurek z ziemniakami i białą kiełbasą, pierogi z serem, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Wtorek (30.11.2021 r.):

  • zupa kapuśniak z ziemniakami, kotlet schabowy z pieca, kasza bulgur, suróka z marchewki i jabłka, mandarynka, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Środa (01.12.2021 r.):

  • rosół z makaronem i włoszczyzną, pieczony udziec z kurczaka, ziemniaki, bukiet warzyw, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Czwartek (02.12.2021 r.):

  • zupa krem z ziemniaka i selera, spaghetti z sosem mięsno - ziołowym, mandarynka, woda
  • alergeny: 1, 7, 9

Piątek (03.12.2021 r.):

  • zupa barszcz czerwony z makaronem, miruna z pieca, ziemniaki, surówka colesław, jabłko, woda
  • alergeny: 1, 4, 7, 9

 

Jadłospis śniadania 29.11.2021 - 03.12.2021 

Poniedziałek (29.11.2021 r.):

  • płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłęm, szynka z indyka, pomidorki truskawkowe, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7, 8, 9

Wtorek (30.11.2021 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, jajko w sosie majonezowo - jogurtowym, ogórek kiszony, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 3, 7

Środa (01.12.2021 r.):

  • kasza manna na mleku z musem owocowym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, ser żółty, ogóek świeży, rzodkiewka, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 4, 7

Czwartek (02.12.2021 r.)

  • kakao, pieczywo mieszane z masłem, konfitura z jagód - wyrób własny, twaróg typu włoskiego, marchewka w słupkach, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 7

Piątek (03.12.2021 r.):

  • kawa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki cherry, herbata z miodem naturalnym i cytryną
  • alergeny: 1, 3, 7

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE!

Lista alergenów:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.